Industrinatten ger kunskap om framtiden.

Industrinatten är ett nationellt projekt som ger studerande ungdomar, vilka står inför olika studie- och yrkesval, en unik chans att få kontakt med arbetsmarknaden på orten. Den 11:e april fick Moras industriföretag chansen att öppna dörrarna till sina arbetsplatser för ortens studerande ungdomar.

– Vi ser mycket positivt på det här projektet säger Nina Sund, HR-chef på Scanmast. Genom att visa upp oss får vi chansen att sätta företaget på kartan bland ortens studenter och det är verkligen viktigt för oss. Scanmast är förknippat med master och torn, vilket är korrekt men vi är också så mycket mer.

Ida Knutsson, Vd-assistent forsätter, det syntes vilken ögonöppnare det blev för studenterna när dom insåg bredden på företaget. Att jobba hos oss innebär inte bara montering av master och torn. Vi har tjänster inom beräkning, CAD-ritning, dokumentering och projektledning bara för att nämna några. Det är en komplex verksamhet vi sysslar med.

PeO Sjöberg, projektledare Industrinatten säger; Att Scanmast är med och driver frågor inom kompetensförsörjning är viktigt för oss i MAI-gruppen (industrinätverk i Mora).

– För Mora kommuns utveckling är det viktigt att kompetensen stannar i Mora, därför har ett projekt som Industrinatten stor betydelse. Vi vill visa att det verkligen finns intressanta och spännande jobb i Mora. Förhoppningsvis har vi bidragit till att några av dessa elever väljer teknikinriktning för sina vidare studier och att dom sedan tar med sin kunskap tillbaka till Mora och hjälper oss bygga framtiden avslutar Nina.

Från vänster på bilden. Nina Sund, HR-chef, Håkan Bälter, konstruktör och Fredrik Bergner, projektledare.

Alla nyheter